Foto Lajme

Foto Lajme

Paris fotolajm

Pas një zjarri masiv që shkatërroi pjesërisht katedralen e Parisit Notre Dame, qindra miliona euro janë premtuar për të ndihmuar në rindërtimin e saj. Zjarrfikësit arritën të shpëtonin strukturën kryesore të monumentit mesjetar në Parisin qendror, duke përfshirë dy kullat e kambanave.  

Notre dame

Katedralja Notre Dame në Paris u përfshi nga një zjarr masiv më 15 prill. Zjarrfikësit arritën të shpëtojnë strukturën kryesore të gurit të ndërtesës gotike, të vjetër 850 vjet, përfshirë dy kullat e saj, porse maja dhe çatia iu shembën nga zjarri masiv.  

Gjykata Evropiane

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut e ka dënuar Turqinë me 10 mijë euro kompensim për ndalimin "e paligjshëm" të gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese turke, Alparslan Altan, pas një grusht-shteti të pasuksesshëm në vitin 2016.  

Shqiperi fotolajm

Shqipëria është një thesar i nënvlerësuar në Ballkan. Shumica e njerëzve vërtet nuk dinë shumë në lidhje me këtë vend të jashtëzakonshëm, madje më e keqja, kanë një imagjinatë të gabuar, shkruan blogerja e njohur hungareze, Gabriella Sovago.  

background loading