Foto Lajme

Foto Lajme

OBSH fotolajm

Çdo vit në 28 Korrik, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) organizon Ditën Botërore të Hepatitit për të rritur informimin dhe ndërgjegjësimin për hepatitin dhe pasojat që ai shkakton. OBSH po bënë çmos për të parandaluar infeksionin dhe vdekjen nga hepatiti.  

Kenia siguri fotolajm

Kenia kishte vënë në dispozicion rreth 10.000 forca policie, për të garantuar sigurinë e presidentit amerikan, Barack Obama, gjatë vizitës në këtë vend, ndërkohë që ishin bllokuar akset kryesore të vendit. Kenia është vendi i origjinës së babait të Obama-s.  

Orban fotolajm

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, ka thënë se muri i gjatë 175 km në kufiri Hungari - Serbi, që ka për qëllim pengimin e valës së emigrantëve, do të përfundoj brenda datës 31 gusht. Ky kufi është përdorur shumë edhe nga azilkërkuesit kosovarë.  

Gaza fotolajm

Edhe pse janë gjatë gjithë vitit nën presionin e dhunës dhe presionit izraelit, qytetarët e Rripit të Gazës mendojnë edhe për pak qejf. Ata kanë shfrytëzuar temperaturat e larta të këtij muaji për të frekuentuar plazhin me familjarët dhe miqtë e tyre.  

background loading