Foto Lajme

Foto Lajme

Jahjaga fotolajm

Ashtu edhe siç ishte paralajmëruar nga Presidenca Jahjaga ka mbajtur takim "kokë me kokë" me presidentin e Bullgarisë, Rosen Plevneliev. Ai është pritur nga Jahjaga me nderime shtetërore në sheshin "Skenderbe", pastaj takimi i tyre vazhdoi nëkabinetin e presidentes.  

Shala fotolajm

Ministri i Kulturës Kujtim Shala, ka pritur në një takim kryetarin e komunës së Strugës, Ziadin Sela, me të cilin u bisedua për nevojën e intensifikimit të aktiviteteve të përbashkëta kulturore. Me iniciativën e kryetarit Sela, u propozua organizimi i një jave kulturore në Strugë.  

Lansohet programi për vetëpunësim nga MPMS-ja dhe UNDP-ja

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale në bashkëpunim me Programin për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara (UNDP) dhe Ministrin e Tregtisë dhe Industrisë, shpallen thirrjen e parë të hapur për dorëzimin e aplikacioneve për grante dhe mbështetje për zhvillimin e biznesit për personat e pa punë më ide biznesi unike. Zv.ministrja e MPMS-së z. Rita Hajzeraj-Beqaj, e falënderoi,Qeverinë finlandeze dhe UNDP-në për mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale në proceset e zhvillimit të tregut të punës si dhe fokusin e saj në nxitjen e punësimit dhe aftësimeve profesionale në Kosovë. Elementet kryesore të një programi të suksesshëm të vetë-punësimit përfshijnë një proces konkurrues dhe të drejtë të aplikimit, trajnim në aftësitë themelore të biznesit, hartim dhe përgatitje të një plani të qëndrueshëm të biznesit, mbështetje financiare (përmes granteve) për të filluar biznesin dhe ofrim të sherbimeve të monitorimit. Faza pilotuese e Programit do të zbatohet në Prishtinë, Prizren dhe Gjilan dhe nuk do të këtë kuota rajonale që kufizojnë numrin e aplikantëve apo shumën e financimit që do të shfrytëzohet në secilin rajon.  

Minigolf fotolajm

Kampionati botëror në sistemin MOS i minigolfit, "World Adventure Golf Masters 2016" do të mbahet në Kosovë. Ky vendim është marrë në mbledhjen e Bordit të Federatës Ndërkombëtare të Minigolfit. Kampionati do të mbahet ne qershor të vitit të ardhshëm.  

background loading