Arsyet pse qajnë bebet kur i veshim

Foshnje 01

Ka shumë gjëra që mund të shqetësojnë një foshnjë disa ditëshe që shpërthen në lot për të treguar pakënaqësinë e tij në mënyrën më të menjëhershme.

Gjithmonë sigurohuni që të keni duar të ngrohta kur e prekni dhe dhoma nuk është e ftohtë dhe e zhveshur, shndërroni veshjen në një proces të thjeshtë dhe të këndshëm.

Do t’ju duhen: Jelekë pambuku që mbyllen me kapëse nga poshtë, kominoshe pambuku që i mbulojnë shputat, disa palë çorape dhe xhaketa të foshnjës.

Shtrijeni foshnjën në shtrat, mbështillni jelekun rreth qafës së mitrës dhe silleni në majë të kokës. Pasi ta ngrini dhe hapni mirë dekoltenë, kalojeni rrobën nga koka me një lëvizje të butë, duke u kujdesur që të mos i prekni sytë, hundën dhe gojën. Pastaj mbështilleni mëngën dhe kaloni gishtat nëpër të, duke kapur dorën e tij dhe duke e tërhequr me kujdes. Bëni të njëjtën gjë me dorën tjetër. Pastaj tërhiqni rrobat poshtë duke ngritur pak shpinën dhe në fund, butoni atë lart.

Për trupin, filloni me këmbët dhe vazhdoni në të njëjtën mënyrë nëse fiksohet në pjesën e pasme, ndërsa nëse fiksimi është nga poshtë, ndiqni të njëjtat hapa me jelek dhe para se ta mbyllni, kryqëzoni këmbët. E njëjta procedurë vlen edhe për triko. Ndërsa për çorapet, vishini në mënyrën e njohur.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Email: [email protected]


Për ne