Dita Ndërkombëtare e Demokracisë shënohet edhe në Kosovë

demokracy

15 shtatori shënonohet si Dita Ndërkombëtare e Demokracisë.

Kjo datë është përcaktuar në vitin 2007, me një rezolutë të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Qeveritë inkurajohen që të forcojnë programet kombëtare për promovimin dhe konsolidimin e demokracisë.

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, në vende të ndryshme të botës shënohet me aktivitete të shumta, ndërsa në Kosovë do të shënohet me një takim virtual të misionit UNDP në bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës me temën “E ardhmja që duam të shohim – demokracia dhe sundimi i ligjit në kohë krize”.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Email: [email protected]


Për ne