Evropianët hedhin në gjyq kompaninë e fuqishme Apple

Apple 01

Kompania e fuqishme “Apple” po përballet me probleme ligjore për shkak të akuzave të evropianëve se versionet e vjetra kanë ngadalësuar punën.

Konsumatorët europianë kanë hapur proceset gjyqësore të cilat mbulojnë deri në 2 milion pajisje iPhone 6, 6 Plus, 6S dhe 6S Plus në Belgjikë, Spanjë, Itali dhe Portugali.

Apple është përballur me reagime publike dhe veprime ligjore në të gjithë botën pasi pranoi në 2017 që azhornimet e softwereve të dizajnuara për të parandaluar prishjen e baterive në iPhone të vjetër, që gjithashtu ngadalësuan pajisjet.

Këto raste flagrante vijojnë fill pas një procesi gjyqësor kundër Apple në Shtetet e Bashkuara që çoi në një zgjidhje të propozuar prej 500 milion dollarë dëmshpërblim në mars.

Muajin e kaluar, Apple pagoi 113 milion dollarë për të zgjidhur një hetim mbi çështje të hapura nga 34 shtete amerikane, duke përfshirë Kaliforninë dhe Arizonën.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Email: [email protected]


Për ne