BE - Të gjitha lajmet e datës: 20190911

BE - Të gjitha lajmet e datës: 20190911

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 25 Shtator 2010 Feith mbështet riemërimin e gjyqtarëve Bashkimi Evropian e mbështetë plotësisht punën e Komisionit të Pavarur Gjyqësor dhe Prokurorial (KPGJP) dhe të Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGJK) në riemërimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve me qëllim të krijimit të një gjyqësori...
  • image 25 Shtator 2010 Taksa e udhëtimit shkakton mospajtime BE-SHBA Një situatë e vështirë në raportet përtej atlantikut është duke u shfaqur kohët e fundit pasi që Shtetet e Bashkuara filluan ta aplikojnë taksë për hyrje në SHBA për të gjithë udhëtarët e BE-së në vlerë 14 dollarë, duke e...
  • image 24 Shtator 2010 Barnier synon kthimin e besimin në tregun e BE-së BE-ja duhet t'i rikthehet parimeve të ekonomisë së tregut social pasi që qytetarët e saj më nuk ndihen se iu shërben tregu i përbashkët, ka thënë komisioneri i BE-së për tregti të brendshme Mitchel Barnier.  • image 23 Shtator 2010 Evropa vulosi marrëveshjen për mbikëqyrjen financiare Deputetët e Parlamentit Evropian e kanë mbështetur një pako të propozimeve legjislative të BE-së për mbikëqyrjen financiare, miratimi përfundimtar i të cilës kërkon nga blloku i 27 anëtarëve krijimin e një sistemi të ri të...
  • image 23 Shtator 2010 Kërkesa e Serbisë diskutohet në Luksemburg Ministrat e punëve të jashtme të BE-së do të shqyrtojnë kërkesën e Serbisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian, më 25 tetor në Luksemburg, ka paralajmëruar shefi i diplomacisë belge, Stiven Vanakere, raportojnë mediat serbe.
  • image 23 Shtator 2010 Parlamenti Evropian miratoi një mbikëqyrje të re financiare Dy vjet pas shpërthimit të krizës financiare ndërkombëtare Parlamenti Evropian miratoi një paketë ligjore për një mbikëqyrje financiare të tërësishme.

  • image 22 Shtator 2010 BE shtrëngon rregullat e ruajtjes së privatësisë Komisioni i BE-së dëshiron të ashpërsojë rregullat e privatësisë për shpërndarjen e të dhënave personale të udhëtarëve me aeroplan në drejtim të SHBA-ve, Australisë dhe Kanadasë dhe të kufizohet përdorimi i të dhënave në...
  • image 22 Shtator 2010 Parlamenti Evropian vendos rregulla për tregjet financiare Parlamenti Evropian pritet gjatë ditës të vendosë për një mbikëqyrje më të rreptë financiare në BE. Për këtë qëllim nga viti 2011 do të fillojnë nga puna tri autoritete të reja dhe një instancë për paralajmërimin e hershëm në...
  • image 22 Shtator 2010 Kosova i ka plotësuar sugjerimet e KE-së Ministri i Integrimit Evropian, Besim Beqaj gjatë një takimi me komisionarin për zgjerim, Stefan Fule ka theksuar se institucionet e Kosovës kanë ndërmarrë një sërë aktivitetesh konkrete për realizimin e obligimeve që kanë dalë nga...
  • image 21 Shtator 2010 BE paditet për mungesë transparence Një grup avokatësh ambientalistë kanë paditur BE-në duke pretenduar për kufizim në qasje në informacione si dhe për mungesë transparence në politikën e biokarburantëve të bllokut.

H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28