BE - Të gjitha lajmet e datës: 20190912

BE - Të gjitha lajmet e datës: 20190912

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 25 Gusht 2010 Westerwelle po viziton Ballkanin Ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Guido Westerwelle, filloi të mërkurën një turne diplomatik në Ballkanin Perëndimor. Ai fillimisht e vizitoi Kroacinë, të enjten do ta vizitojë Serbinë dhe Bosnjën kurse të premten e përmbyll turneun me...
  • image 17 Maj 2010 Kosova dhe Austria nënshkruan marrëveshjen për mbrojtjen e investimeve Dy ministra të Qeverisë së Kosovës, Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Lutfi Zhakru si dhe Ministri i Ekonomisë dhe Financave Ahmet Shala, nënshkruan një marrëveshje për mbrojtjen e investimeve me Sekretarin e Shtetit të Austrisë,...
  • image 17 Maj 2010 Odat ekonomike te Kosovës dhe Finlandës nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi Me qëllim të rritjes së bashkëpunimit ndërmjet bizneseve kosovare dhe atyre nga Finlanda, në Prishtinë është nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Odës Ekon
  • image 17 Maj 2010 BE lufton ndryshimet klimatike me 7.3 miliard euro Me 1.3 miliard euro Britania e Madhe jep shumën më të madhe për luftimin e ndryshimeve klimaterike, e pasuar nga Gjermania dhe Franca me 1.26 miliard secila. Vendet e BE-së janë zotuar se do të reduktojnë emetimin e gazrave për 20 për qind...
  • image 17 Maj 2010 BE-ja financon 2 mil.€ për zhvillimin e arsimit të lartë Kosovë Programet evropiane për zhvillimin dhe rritjen e kapaciteteve të arsimit të lartë në Kosovë synojnë reforma përmes bashkëpunimit me shtetet e Unionit Evropian dhe nga projektet e fituara synohet që në institucionet e arsimit të lartë në...
  • image 17 Maj 2010 Traktati i Lisbonës- kulmi i shtëpisë për 500 milionë evropianë Traktati i Lisbonës do të sigurojë se qytetarët evropianë do të kenë të drejtën të shprehin mendimin e tyre në çështjet evropiane dhe t'i shohin të drejtat e tyre themelore të përcaktuara në një kartë. BE-ja do të jetë e pajisur...
  • image 17 Maj 2010 BE-ja u bë me President dhe ministër të Jashtëm Për herë të parë në historinë e unionit, Bashkimi Evropian do të ketë një president dhe një ministre të jashtme të zgjedhur nga shtetet anëtare. Në vend të presidencës së radhës, tani presidenti i ri
  • image 17 Maj 2010 Mosnjohja nga 5 vendet e BE-së e ka mbyllë derën për Kosovën Për t'u anëtarësuar një vend në BE, nevojitet që t'i kalojnë tetë marrëveshje kontraktuale me Brukselin, siç janë: studimi i fizibilitetit, negociatat e stabilizim asociimit, marrëveshja e stabilizim asociimit, zbatimi i marrëveshjes së...
  • image 13 Maj 2010 Traktati i Lisbonës hap rrugë për vendet e Ballkanit Perëndimor Pengesa e fundit për ratifikimin e Traktatit të Lisbonës, është tejkaluar me nënshkrimin e presidentit çek, Vaclav Klaus, i cili kishte kundërshtuar që ta bënte ratifikimin derisa Gjykata Kushtetuese çeke kishte vendosur se ky traktat nuk...
  • image 13 Maj 2010 Kosova dhe Sllovenia nënshkruan Marrëveshje zhvillimore bashkëpunimi Marrëveshje Kosovë-Slloveni, një kopje të të cilës e posedon gazeta përfshinë një gamë tejet të gjerë bashkëpunimi, për zhvillim në të gjitha sferat e jetës, duke përfshirë modernizimin dhe rehabilitimin e infrastrukturës në...
H M M E P S D
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30