BE - Të gjitha lajmet e datës: 20191027

BE - Të gjitha lajmet e datës: 20191027

Lajmet nga të gjitha kategoritë
 • image 17 Maj 2010 BE-ja u bë me President dhe ministër të Jashtëm Për herë të parë në historinë e unionit, Bashkimi Evropian do të ketë një president dhe një ministre të jashtme të zgjedhur nga shtetet anëtare. Në vend të presidencës së radhës, tani presidenti i ri
 • image 17 Maj 2010 Mosnjohja nga 5 vendet e BE-së e ka mbyllë derën për Kosovën Për t'u anëtarësuar një vend në BE, nevojitet që t'i kalojnë tetë marrëveshje kontraktuale me Brukselin, siç janë: studimi i fizibilitetit, negociatat e stabilizim asociimit, marrëveshja e stabilizim asociimit, zbatimi i marrëveshjes së...
 • image 13 Maj 2010 Traktati i Lisbonës hap rrugë për vendet e Ballkanit Perëndimor Pengesa e fundit për ratifikimin e Traktatit të Lisbonës, është tejkaluar me nënshkrimin e presidentit çek, Vaclav Klaus, i cili kishte kundërshtuar që ta bënte ratifikimin derisa Gjykata Kushtetuese çeke kishte vendosur se ky traktat nuk...
 • image 13 Maj 2010 Kosova dhe Sllovenia nënshkruan Marrëveshje zhvillimore bashkëpunimi Marrëveshje Kosovë-Slloveni, një kopje të të cilës e posedon gazeta përfshinë një gamë tejet të gjerë bashkëpunimi, për zhvillim në të gjitha sferat e jetës, duke përfshirë modernizimin dhe rehabilitimin e infrastrukturës në...
 • image 12 Maj 2010 Luksemburgu ndërton në Kosovë 2 shkolla profesionale Qeveria e Luksemburgut ka nënshkruar një marrëveshje me Qeverinë e Kosovës për të financuar ndërtimin e dy shkollave profesionale në Kosovë, njëra në Prizren dhe tjetra në Ferizaj, në vlerë prej 8 milionë euro.

  Këtij...
 • image 10 Maj 2010 Komisioni Evropian brengoset për nivelin e korrupsionit në Kosovë Në takimin në Prishtinë, ndërmjet përfaqësuesve të Komisionit Evropian dhe autoriteteve të Kosovës në kuadër të Mekanizmit Përcjellës të Stabilizim Asociimit u vlerësua përparimi i Kosovës në zbatimin e rekomandimeve të...
 • image 09 Maj 2010 Me fondet e IPA-s ndërtohet pallati i drejtësisë në Kosovë Kreu i Zyrës së Komisionit Evropian në Kosovë Renzo Daviddi tha Komisioni mbetet i përkushtuar për të mbështetur sundimin e ligjit në Kosovë, ndërsa ndërtimi i pallatit të drejtësisë me fonde nga IPA me të madhe do të përmirësojë...
 • image 08 Maj 2010 Kosova po i plotëson kriteret për liberalizimin e vizave Kosova nuk është zyrtarisht pjesë e procesit të liberalizimit të vizave, megjithatë Qeveria ka miratuar udhërrëfyesin e ngjashëm me vendet e rajonit, për të plotësuar kriteret për lëvizjen pa vizat të kosovarëve brenda zonës Shengen.
 • image 08 Maj 2010 EULEX-i ndihmon Qeverinë për sundimin e ligjit Misioni i Bashkimit Evropian në Kosovë për rend dhe ligj (EULEX) është zotuar të martën se do të ndihmojë autoritetet kosovare për të siguruar zbatimin e rendit dhe ligjit në tërë territorin e Kosovës.
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30