BE - Të gjitha lajmet e datës: 20191118

BE - Të gjitha lajmet e datës: 20191118

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 26 Gusht 2010 Bukureshti rritet çdo vit nga shtatë për qind Rumanisë i duhet të ballafaqohet me pasojat e turbulencave në tregjet financiare. Megjithatë ekonomistët janë optimistë dhe parashohin një të ardhme të ndritur për kryeqytetin e Rumanisë, Bukureshtin.
  • image 26 Gusht 2010 Westerwele: Kroacia afer anëtarësimit në BE Ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Guido Westerwelle, i ka thënë sot Presidentit të Kroacisë, Ivo Josipovic se ky vend është afër anëtarësimit në BE.
  • image 25 Gusht 2010 Westerwelle po viziton Ballkanin Ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Guido Westerwelle, filloi të mërkurën një turne diplomatik në Ballkanin Perëndimor. Ai fillimisht e vizitoi Kroacinë, të enjten do ta vizitojë Serbinë dhe Bosnjën kurse të premten e përmbyll turneun me...
  • image 17 Maj 2010 Kosova dhe Austria nënshkruan marrëveshjen për mbrojtjen e investimeve Dy ministra të Qeverisë së Kosovës, Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Lutfi Zhakru si dhe Ministri i Ekonomisë dhe Financave Ahmet Shala, nënshkruan një marrëveshje për mbrojtjen e investimeve me Sekretarin e Shtetit të Austrisë,...
  • image 17 Maj 2010 Odat ekonomike te Kosovës dhe Finlandës nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi Me qëllim të rritjes së bashkëpunimit ndërmjet bizneseve kosovare dhe atyre nga Finlanda, në Prishtinë është nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Odës Ekon
  • image 17 Maj 2010 BE lufton ndryshimet klimatike me 7.3 miliard euro Me 1.3 miliard euro Britania e Madhe jep shumën më të madhe për luftimin e ndryshimeve klimaterike, e pasuar nga Gjermania dhe Franca me 1.26 miliard secila. Vendet e BE-së janë zotuar se do të reduktojnë emetimin e gazrave për 20 për qind...
  • image 17 Maj 2010 BE-ja financon 2 mil.€ për zhvillimin e arsimit të lartë Kosovë Programet evropiane për zhvillimin dhe rritjen e kapaciteteve të arsimit të lartë në Kosovë synojnë reforma përmes bashkëpunimit me shtetet e Unionit Evropian dhe nga projektet e fituara synohet që në institucionet e arsimit të lartë në...
  • image 17 Maj 2010 Traktati i Lisbonës- kulmi i shtëpisë për 500 milionë evropianë Traktati i Lisbonës do të sigurojë se qytetarët evropianë do të kenë të drejtën të shprehin mendimin e tyre në çështjet evropiane dhe t'i shohin të drejtat e tyre themelore të përcaktuara në një kartë. BE-ja do të jetë e pajisur...
  • image 17 Maj 2010 BE-ja u bë me President dhe ministër të Jashtëm Për herë të parë në historinë e unionit, Bashkimi Evropian do të ketë një president dhe një ministre të jashtme të zgjedhur nga shtetet anëtare. Në vend të presidencës së radhës, tani presidenti i ri
  • image 17 Maj 2010 Mosnjohja nga 5 vendet e BE-së e ka mbyllë derën për Kosovën Për t'u anëtarësuar një vend në BE, nevojitet që t'i kalojnë tetë marrëveshje kontraktuale me Brukselin, siç janë: studimi i fizibilitetit, negociatat e stabilizim asociimit, marrëveshja e stabilizim asociimit, zbatimi i marrëveshjes së...
H M M E P S D
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31