Eko-Resurse - Të gjitha lajmet e datës: 20190829

Eko-Resurse - Të gjitha lajmet e datës: 20190829

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 20 Shtator 2019 Kosova me trend negativ të prodhimeve bimore dhe blegtorale Të dhënat e publikuara të mërkurën e kësaj jave tregojnë gjithashtu se rënie kanë pasur edhe në prodhimet blegtorale, në një përqindje prej 0.9 për qind. Ndër faktorët që kanë ndikuar në këtë rënie, sipas ekspertëve të...
  • image 19 Shtator 2019 Bie tregtia me pakicë e prodhimeve ushqimore Në tremujorin e dytë të vitit 2019, krahasuar me tremujorin paraprak, tregtia me pakicë e prodhimeve ushqimore shënon rënie për 10.6 për qind. Kështu thuhet në raportin "Statistikat e Tregtisë me Pakicë, tremujori i dytë 2019",...
  • image 18 Shtator 2019 Kreditë e sektorëve ekonomikë shënuan rritje, por ritmi ishte më i ulët se vjet Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka njoftuar se asetet e sektorit mikrofinanciar arritën në 250.0 milionë euro dhe shënuan një rritje vjetore prej 30.0 për qind. "Vlera e aseteve të sektorit mikrofinanciar në vitin 2018 kryesisht i...
  • image 17 Shtator 2019 Vreshtarët: Asnjë kilogram rrush nuk është shitur në Shqipëri e Mal të Zi Asnjë kilogram rrush nuk është eksportuar sivjet në Shqipëri e Mal të Zi, sipas të dhënave që i posedon Shoqatave e Vreshtarëve në Rahovec. Eksportin, sipas tyre, është duke e pamundësuar shteti, i cili nuk ka krijuar lehtësira për...
  • image 16 Shtator 2019 Aparati për diagnostikimin e hershëm të leukemisë shfrytëzohet si "dekor" në QKUK Aparati, i cili bën diagnostikimin e hershëm të leukemisë tek fëmijët ka gjashtë vjet që rri kot në Klinikën e Pediatrisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës. Ky institucion ka dështuar që për kaq vite të përgatisë stafin...
  • image 15 Shtator 2019 Prokuroria nis hetimet për ndërtimin e autostradës për Gjilan Qe një vit, Lëvizja FOL ka kërkuar nga Ministria e Infrastrukturës, si autoritet kontraktues, qasje në dokumentet shtesë të kontratës për ndërtimin e autostradës Prishtinë- Gjilan. Mirëpo, edhe pas kaq shumë kohësh, ata nuk...
  • image 15 Shtator 2019 Çmimi i metrit të drunjve për ngrohje s'ka ndryshuar, por për qytetarët mbetet i shtrenjtë Me afrimin e sezonit të dimrit është rritur edhe kërkesa për sigurimin e drunjve për ngrohje. E çmimet nuk është se kanë shënuar rritje nga vitet e kaluara, por megjithatë mbeten ende të larta për xhepin e qytetarëve. Shitësi Gëzim...
  • image 14 Shtator 2019 AKB dhe ATK në shërbim të biznesit dhe prodhuesit vendës Kryetari i Aleancës së Bizneseve, Agim Shahini dhe përfaqësues të bizneseve kanë pritur drejtorin e përgjithshëm të Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezi dhe stafit të tij, ku kanë diskutuar lidhur me pengesat dhe sfidat të...
  • image 13 Shtator 2019 Autostrada Prishtinë- Nish, rrugë drejt pajtimit Autostrada Prishtinë - Nish, është projekt i rëndësishëm, pasi jo vetëm që tregon interesin e Serbisë për të zhvilluar infrastrukturën e saj, por tregon edhe dëshirën që të gjitha zgjidhjet t'i arrijë përmes kompromisit dhe punës...
  • image 12 Shtator 2019 Protestojnë punëtorët e KEK-ut Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës ka paralajmëruar protesta kundër diskriminimit siç thonë ata në koeficiente për paga. Protesta mbahet prej orës 12:00 në Termocentralin Kosova para përpara restorantit të ri.
H M M E P S D
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29