Eko-Resurse - Të gjitha lajmet e datës: 20190829

Eko-Resurse - Të gjitha lajmet e datës: 20190829

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 12 Gusht 2019 Pas taksës 100 përqind, ndryshon lloji i mallrave që kontrabandohen nga Serbia Që nga 21 nëntori i vitit të kaluar, kur filloi së zbatuari taksa prej 100 për qind për mallrat me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, sipas të dhënave të Doganës së Kosovës, nuk ka pasur rritje të madhe të kontrabandës të...
  • image 10 Gusht 2019 Evazioni fiskal, bizneset sezonale verore i ikin tatimit Sektori i hotelerisë në Kosovë gjatë sezonit të kësaj vere është në fokus të inspektimit nga Administrata Tatimore e Kosovës, pasi që sipas zyrtarëve të ATK-së ky sektor paraqet potencial të madh për shmangie nga tatimi. Vetëm...
  • image 08 Gusht 2019 Sot protestojnë punëtorët e aeroportit “Adem Jashari” Sot prej orës 08:00 punëtorët e e Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës "Adem Jashari" do të mbajnë protestë njëorëshe në kërkim të realizimit të të drejtave të tyre. Para dy ditësh, sindikata e pavarur e këtij aeroporti përmes...
  • image 07 Gusht 2019 Udhëzimet që nuk përputhen me Ligjin për Miniera dhe Minerale, OAK në konferencë Oda e Afarizmit të Kosovës sot do të mbajë një konferencë për media. Sipas njoftimit, konferenca ka të bëjë lidhur me Udhëzimet Administrative të cilat janë në mospërputhje me Ligjin për Minierat dhe Mineralet që po pengojnë...
  • image 06 Gusht 2019 Kosova me dy “buxhete” Arben Imeri nga Kosova ka rreth 23 vjet që jeton me familjen e tij në Londër të Mbretërisë së Bashkuar. Ai për çdo vit viziton prindërit e tij në qytetin e lindjes, Podujevë. Arbeni tregon se për çdo muaj dërgon para për prindërit e...
  • image 05 Gusht 2019 Oda Amerikane ndan mirënjohjet e Partneritetit SHBA-Kosovë Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ndau mirënjohjet e Partneritetit SHBA-Kosovë, si vlerësim për kompanitë që në mënyrë aktive kanë kontribuar në fuqizimin e marrëdhënieve ekonomike ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe...
  • image 05 Gusht 2019 Pas taksës 100 përqind, ndryshon lloji i mallrave që kontrabandohen nga Serbia Që nga 21 nëntori i vitit të kaluar, kur filloi së zbatuari taksa prej 100 për qind për mallrat me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, sipas të dhënave të Doganës së Kosovës, nuk ka pasur rritje të madhe të kontrabandës të...
  • image 04 Gusht 2019 Fermerët të kënaqur me rritjen e çmimit të mjedrës Herët në mëngjes, ditën e fillon me punë Trimor Hyseni nga Ferizaj, i cili ka disa vite që merret me kultivimin e mjedrës. Ky fermer i tha Radio Kosovës se çmimi 2 euro për një kilogram mjedër, ishte ai që e shtyu të ngritë pemishten...
  • image 04 Gusht 2019 Hamza: Buxheti nuk paraqet problem për mbajtjen e zgjedhjeve Për skeptikët se mund të ketë probleme finaciare Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), për organizimin e zgjedhjeve të parakohshme, Ministri në detyrë i Financave Bedri Hamza, jep përgjigje të saktë se ka para. Mbajtja e zgjedhjeve...
  • image 03 Gusht 2019 Pas vendosjes së taksës, ndryshon lloji i mallrave të kontrabanduara nga Serbia Që nga 21 nëntori i vitit të kaluar, kur filloi së zbatuari taksa prej 100 për qind për mallrat me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, sipas të dhënave të Doganës së Kosovës, nuk ka pasur rritje të madhe të kontrabandës të...
H M M E P S D
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31