Të gjitha lajmet e datës: 20190831

Të gjitha lajmet e datës: 20190831

Lajmet nga të gjitha kategoritë
  • image 17 Nëntor 2019 Bie numri i fëmijëve të braktisur në Kosovë Numri i fëmijëve të braktisur çdo vit po shkon duke u zvogëluar. Në vitin 2018, 28 raste dhe nga janari deri në shtator të këtij viti janë evidentuar 22 raste. Sipas të dhënave që posedon Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, del...
  • image 17 Nëntor 2019 "Riintegrimi dhe rehabilitimi i të kthyerve nga Siria, sfidë për institucionet" Ndonëse disa muaj më parë, shteti i Kosovës kishte kthyer mbi 110 persona nga zonat e konfliktit në Siri, një numër i konsiderueshëm ende gjenden atje. Rreth 100 persona nga Kosova, aktualisht gjenden në zonën e konfliktit në Siri dhe...
  • image 17 Nëntor 2019 Rinumërohen 464 vendvotime Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është duke vazhduar procesi i rinumërimit. Deri më tani, janë rinumëruar 464 vendvotime derisa në proces të rinumërimit janë edhe 33 vendvotime, raporton KTV. Numri i përgjithshëm i vendvotimeve...
  • image 17 Nëntor 2019 Nis peticioni kundër rritjes së çmimit për sigurimin e veturave Ka nisur një peticion online kundër vendimit të Bankës Qendrore të Kosovës që të rritet çmimi për sigurimin e automjeteve. Në peticionin e nisur tregohet se rritja e këtij çmimi është më shumë se 26 për qind. "Ky peticion bëhet...
  • image 17 Nëntor 2019 Jo të gjithë të kënaqur me Ligjin e ri për paga në sektorin publik Ligji për Paga në Sektorin Publik do të hyjë në fuqi më 1 dhjetor 2019. Ministria e Financave ka bërë të ditur se mjetet financiare janë në buxhet dhe se janë të mjaftueshme për mbulimin e kostos financiare. Por, këtij ligji nuk...
  • image 17 Nëntor 2019 Pakoja e ligjeve nga Agjenda Evropiane kthehet në pikën zero Me shpërndarjen e legjislaturës së gjashtë të Kuvendit të Kosovës, në procedurë pa u miratuar kanë mbetur 43 ligje. Në mesin e tyre janë edhe ligjet të cilat janë kërkuar nga Bashkimi Evropian e që kanë për qëllim ndër të...
  • image 17 Nëntor 2019 BQK mban konferencë ndërkombëtare me temën “Rreziqet dhe mundësitë në një sektor financiar... Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, do të organizojë Konferencën Ndërkombëtare të nivelit të lartë me titull: "Rreziqet dhe mundësitë në një sektor financiar dinamik-rruga zhvillimore", që do të mbahet në kuadër të shënimit...
  • image 17 Nëntor 2019 Mimoza Shkodra ‘bëhet’ bjonde Mimoza Shkodra mezi njihet në fotografitë e fundit. Këngëtarja shumë e suksesshme shqiptare, është 'bërë' bjondinë në një fotosesion të fundit dhe mund të themi lirisht se kjo pamje e re po i shkon shumë. Megjithatë, artistja ka...
  • image 17 Nëntor 2019 Lindjet me prerje cezariane në QKUK, mjekët alarmojnë për rrezikun Nga frika e dhimbjeve gjatë lindjes, shumë gra zgjedhin që foshnjën e tyre në jetë ta sjellin përmes lindjes me prerje cezariane. E numri i këtyre lindjeve është në rritje. Vetëm nga janari i këtij viti deri më tani, janë kryer rreth...
  • image 17 Nëntor 2019 Pika e nxehtë e negociatave LVV – LDK Marrëveshja eventuale për koalicionin e ardhshëm qeverisës ndërmjet Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës, pritet të përfshijë edhe çështjen e presidentit të ardhshëm të Kosovës, i cili sipas mandatit kushtetues...
H M M E P S D
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30