BE

BE

Kryeministri: Kërkova ndihmën e Mogherinit për demarkacionin me Malin e Zi

Publikuar më 04 Mars 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Isa Mustafa ka thënë se i kanë se ka kërkuar ndihmën e Frederica Mogherinit për shënimin e vijës kufitare me Malin e Zi. Ka thënë se ky kriter s'po mund të plotësohet për shkak se e tërë opozita është kundër demarkacionit sikurse edhe mungesa e deputetëve serbë në Parlament.

"Kërkuam ndihmën nga Mogherini në kapërcimin e gjendjes me demarkacionin me Malin e Zi me kundërshtimin e gjithë opozitës dhe mungesën e deputetëve serbë në Parlament", ka thënë Mustafa, në konferencën që është mbajtur me Mogherinin, Shefi i Qeverisë, Isa Mustafa ka thënë se me Përfaqësuesen e Lartë e BE'së, Frederica Mogherini ka folur për dialogun me Serbinë dhe kthimin e serbëve në institucione.

Mustafa ka thënë se Kosova e sheh të ardhmen si anëtare e BE'së. Ka thënë se po punon në zbatimin e MSA'së, luftimin e korrupsionit, hapja e tregut, punësimi.

Kryeministri ka thënë se pavarësisht se nuk e kanë krejt përkrahjen në Kosovë për vazhdimin e dialogut me Serbinë.

"Jemi të gatshëm për vazhdimin e dialogut me Serbinë", ka thënë Mustafa.

Me këtë rast, Mustafa ka thënë se fajtor pse nuk po themelohet Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe është largimi i përfaqësuesit e serbëve nga institucionet e Kosovës.