BE

BE

KDI: Lobimi për vizat, aventurë e vonuar

Publikuar më 30 Tetor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Njohësit kosovarë të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe shoqëria civile po shprehen skeptik se Këshilli i Ministrave të BE-së do t'i jap dritën e gjelbër liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës, ndërsa turnetë lobuese të udhëhequra nga kryetari I Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, shoqëria civile i ka cilësuar si aventurë të vonuar, ka raportuar Radio Evropa e Lire.

Hulumtuesja e Institutit Demokratik të Kosovës (KDI), Adelina Hasani, ka theksuar se ka shtuar se ka probleme dhe brenda institucioneve të shtetit, duke pasur parasysh kriterin e fundit të EU, që është luftimi i krimit të organizuar dhe korrupsionit. E sipas saj, duhet bërë më shumë në këtë aspekt.