BE

BE

Punëtorët rrezikuan të mbesin pa paga: Lexoni 6 fakte për OKB’në

Publikuar më 24 Tetor 2019

Artikuj të ngjashëm

Me 26 qershor 1945 u miratua Karta e Kombeve të Bashkuara, e cila hyri në fuqi me 24 tetor 1945. Kjo datë u shpall si Dita Ndërkombëtare e OKB'së.

OKB është organizata më e madhe në botë e cila për qëllim ka sigurinë ndërkombëtare, zhvillimin ekonomik dhe barazinë sociale.

Më poshtë Gazeta Metro ju sjellë 6 fakte për OKB'në:

1. Sekretari i përgjithshëm aktual është António Guterres.

2. Sot OKB ka 193 shtete anëtare.

3. Këshilli i Sigurimit ka pasur takimin e parë në janar 1946.

4. Eshte nje organ i suprimuar ne kuadrin e OKB. Ai konsiderohej si teper efektiv ne vitet 60- 70 gjate kalimit nga sistemi i kolonizimit ne fitimin e pavaresise ne vendet e Afrikes dhe Azise.

5. Gjykata ndërkombëtare e ka qendrën në Hagë dhe përbëhet nga 15 gjyqtarë që zgjidhen nga Asambleja. Si organ juridik, OKB ka detyrë të vendosë për probleme te ndjeshme.

Muajin e kaluar është raportuar se gjatë muajit tetor anëtarët e OKB'së nuk i kanë kryer obligimet e saj ndaj kësaj oragnizate dhe si pasojë punëtorët e OKB'së mund të mbesnin pa paga