Ekonomi

Ekonomi

Çfarë e bën një grua intelektuale?

Publikuar më 12 Maj 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Çfarë do të thotë të jesh intelektuale? A duhet t'i referoheni kështu vetëm grave me diploma më të avancuara, pra më të ngritura në nivel akademik?

A nënkupton të qenit intelektuale një nivel të lartë të inteligjencës? - transmeton Telegrafi.

Pjesërisht, të qenit intelektuale apo edhe intelektual do të thotë të jeni të dhënë pas studimit, reflektimit dhe spekulimit. Një grua nuk duhet të jetë e ngritur në nivele akademike që ky definicion t'i përshtatet, thjesht duhet të jetë studente e mendueshme dhe reflektuese.

Femrat, dhe të gjithë njerëzit në fakt, duhet të jenë të etur për të mësuar dhe për t'u rritur në të gjitha mënyrat.

Pra, intelektuale është vetëm ajo grua e cila dëshiron të mësojë, e cila kërkon analiza dhe veprime.