Ekonomi

Ekonomi

Bankat kanë të punësuar 3298 persona

Publikuar më 15 Nëntor 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Në sistemin financiar bankar të Kosovës janë të punësuar rreth 3300 persona. Me numrin e të punësuarve bankat komerciale janë para kompanive të sigurimit dhe fondeve pensionale, shkruan Telegrafi.

“Në bankat komerciale janë të punësuar 3298 punëtorë. Prej tyre punëtorë punojnë në institucione mikrofinanciare, në kompanitë e sigurimit janë 2141 punëtorë, ndërsa 31 punëtorë janë në fondet pensionale”, është thënë në raportin mujor të sistemit financiar të muajit shtator të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK).