Ekonomi

Ekonomi

Thaçi pret mbizotërim të produkteve "Made in Kosovo"

Publikuar më 13 Shkurt 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka marrë pjesë në panairin e prodhimeve vendore dhe forumin ekonomik "10 Vjetori i Pavarësisë Ekonomike të Kosovës", të organizuar nga Oda Ekonomike e Kosovës.

Thaçi theksoi se bizneset janë ballafaquar me shumë sfida para luftës dhe asnjëherë nuk u dorëzuan.

Sipas tij, në dekadën e parë shteti ka shënuar hapa të rëndësishëm në shumë fusha, në aspektin politik e ndërkombëtar, për ekonomi, sport e kulturë.

"Kemi punuar bashkë që të ndërtojmë platformë për ekonomi dhe për Kosovën. Jemi bërë shtet qe dhjetë vjet duhet që në Kosovë të mbizotërojnë produktet Made in Kosovo", ka thënë Thaçi, raporton KP.

Berat Rukiqi, këshilltar strategjik në Odën Ekonomike të Kosovës, ka thënë se në këto dhjetë vjet Kosova ka dëshmuar në aspektin ekonomik një trend pozitiv me një stabilitet ekonomik dhe politik.

Mirëpo tha se në dhjetë vitet e ardhshme Kosova duhet të forcojë sektorin privat me prodhimet vendore.

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, me këtë rast tha se kjo ditë është emocionuese për të gjithë prodhuesit e Kosovës.

Ai tha se tregu i gjithë Shqipërisë dhe Kosovës çdo ditë po fuqizohet, dhe ka një ide për një treg të përbashkët që duhet të ndodhë.

Në këtë ngjarje, Thaçi ka ndarë edhe mirënjohje për disa nga kompanitë e Kosovës.