KURIOZITETE

KURIOZITETE

A e dini se cila është gjuha më romantike në Evropë?

Publikuar më 30 Janar 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Sipas një studimi të ri, gjuha italiane është votuar si gjuha me theksin më tërheqës në Evropë.

Në pyetësorin në të cilin morën pjesë 1000 persona, pyetej cila ishte gjuha me theksin më romantik.

Ndërkohë që gjuha italiane kryesoi me 25 për qind të votave, frëngjishtja që ishte me dy për qind më pak qëndron në vendin e dytë, shkruan TV Klan.

Gjuha irlandeze, gjuha spanjolle dhe gjuha suedeze bënin po ashtu pjesë në pesëshen më romantike.