KURIOZITETE

KURIOZITETE

Danubi, lumi më spektakular në Evropë (Video)

Publikuar më 02 Gusht 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Lumi Danub përshkon 10 vende evropiane dhe katër kryeqytete të njohura botërore. Roli histori i tij mbetet si një ind lidhës kulturor midis Lindjes e Perëndimit dhe një korridori kryesor të transportit në kontinent.

Danubi është thuajse lumi më i gjatë evropian dhe ndër më spektakularët në botë.

Origjinën e ka nga “Pylli i Zi” në Gjermani dhe rrjedh nga bashkimi i dy lumenjve më të vegjël.

Lumi kalon përmes Evropës Qendrore dhe Lindore, derisa derdhet në Detin e Zi nëpërmjet Deltës së Danubit, që shtrihet mes Rumanisë dhe Ukrainës.