KURIOZITETE

KURIOZITETE

Kur burgu "nuk është" burg

Publikuar më 19 Maj 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Burgu është sinonimi i ndëshkimit dhe në ambientet e tij, të dënuarit duhet të vuajnë dënimin e tyre.

Perceptimi që njerëzit kanë për burgun, është ai i një vendi të errët, të izoluar dhe me kushte aspak normale, që synon të rehabilitojë edhe kriminelët më të mëdhenj.

Gjithsesi, jo në çdo vend të botës, burgjet i përgjigjen këtij perceptimi, madje në disa prej tyre, nuk duken aspak si të tillë, përcjell TopChannel.

Në shtete të ndryshme hasen burgje të modeleve të ndryshme, duke filluar nga "burgjet e hapura", që nuk rrethohen me tela me gjemba, deri të ata me kushte mjaft të mira jetese dhe argëtimi.

Më poshtë po ju sjellim foto nga 11 burgjet më komodë të botës.