KURIOZITETE

KURIOZITETE

Ja 12 kushte për të pasur respektin e të tjerëve

Publikuar më 26 Tetor 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

"Nëse kërkon të respektohesh nga të tjerët, gjëja më e mirë është të respektosh veten. Vetëm kështu do të mund të fitosh respektin e të tjerëve." Fyodor Dostoyevsky

Po merr respektin që meriton? Apo, njerëzit tuaj të afërt duket se kërkojnë t'ju ulin, përkufizojnë a anashkalojnë?

Ja 12 mënyra për të fituar respektin që meritoni:

1. Përpiqu për veten dhe të tjerët

Edhe të rriturit mund të abuzohen verbalisht apo keqtrajtohen. Çohu me qëndresë dhe tregoji njerëzve së kjo sjellje është e papranueshme. Mos u bëj bashkëpunëtore në heshtje për gjërat që të shqetësojnë.

2. Përgjigju - Mos reago

Të lidhesh me emocionet e tua është diçka pozitive dhe e fuqishme. Mos reago në momente konfuzioni dhe trishtimi. Jepi vetes kohë të përpunosh ndjenjat në një mënyrë që të përgjigjesh në një mënyrë të shëndetshme.

3. Thuaj shpesh "Jo".

4. Mos harxho kohë nga koha e askujt.

5. Përcakto kodin tënd të moralit dhe jeto sipas tij.

6. Respekto kodin moral të njerëzve të tjerë.

7. Trajtoji njerëzit me mirësjellje dhe në mënyrë të barabartë.

8. Ji i sinqertë. Ruaj kufijtë e tu.

9. Mos u merr me thashetheme.

10. Kërko falje atëherë kur e ndjen.

11. Jepi prioritet veprimit/veprave.

12. Qëndroji angazhimeve. Mbaje fjalën.