KURIOZITETE

KURIOZITETE

Vdes panda më e vjetër në botë

Publikuar më 14 Shtator 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Panda gjigande më e vjetër rob në botë ka vdekur, sipas rojeve të saj në provincën Fuzhou jug-lindore të Kinës. Në moshën 37 vjeçare, Basi kishte mbijetuar të gjithë shokët e saj të panda, duke arritur ekuivalentin e më shumë se njëqind në vitet e njeriut.

Pandat gjigantë konsiderohen si simbole të Kinës dhe janë shumë të mbrojtura. Por ato nuk janë më të rrezikuara, pas dekadave të punës së ruajtjes.

I quajtur pas një lugine që u shpëtua, Basi kishte jetuar në objektin e pandës që kur ishte katër ose pesë vjeç.