KURIOZITETE

KURIOZITETE

Ky është fshati më i ftoftë në botë

Publikuar më 27 Dhjetor 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Oymyakon gjendet në Siberi dhe është fshati më i ftohtë në botë.

Në këtë vend, gjatë dimrit temperatura më e butë është -50 C, dhe këto temperature janë regjistruar në vitet e fundit, ku është shënuar ngrohje prej 10 C.

Në këtë fshat jetojnë 500 banorë dhe këta vendin e tyre e thërrasin "Ujë i ngrirë".

Temperaturat më të ftohta janë regjistruar deri në -68 C.

Muajt më të ngrohtë janë qershori, korriku dhe gushti, ku banorët i gëzohen rrezeve të ngrohta të diellit.