KURIOZITETE

KURIOZITETE

Ktheu shtëpinë në strehë luksoze për 300 mace – ndër tjerash shtretër dhe pula të pjekura në darkë (Foto)

Publikuar më 21 Maj 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Në moshën 58-vjeçare, Chris Arsenault jeton me 300 mace, duke u dhënë atyre jetën e luksit që ata meritojnë, me shtretër që varen dhe pula të pjekura në darkë.

Chris vendosi të hapë shtëpinë e tij për macet për t'u përballur me pikëllimin e humbjes së djalit të tij, i cili vdiq në moshën 24 vjeçare në një aksident me motor në Long Island, Cross Island Parkway.

Pak muaj pas vdekjes së Eric, Chris zbuloi një koloni kotelesh të sëmura në anën e një pike hekurudhore, ndërsa punonte si drejtues i trenit.

"Kishte tridhjetë kotele të vogla që ishin të sëmura", thotë Chris.

"Unë e dija që nëse do i lija aty do të vdisnin kështu që i solla në shtëpi me mua".

"Unë jam një adhurues i vërtetë kafshësh. Kur isha fëmijë, kisha lepuj, gerbilë dhe qen".

" Kafshët gjithmonë kanë qenë pasioni im".

"Pasi djali im vdiq, ato macet më dhanë mundësinë për të bërë diçka".

Pasi u kujdes për macet, Chris kuptoi se kishte më shumë për të dhënë. Ai u kontaktua me organizatat bamirëse lokale dhe strehëzat për të gjetur më shumë mace që kishin nevojë për ndihmë, dhe mori gjithnjë e më shumë kotele, duke sjellë përfundimisht 300 mace në shtëpinë e tij.

Ai e bëri përfundimisht shtëpinë e tij një strehë për macet, duke shtuar gjithçka të nevojshme që të kishin një jetë sa më të mire.

Chris tani zgjohet në orën 7 të mëngjesit çdo ditë për t'u kujdesur për macet, për mbushjen e lojërave të ujit, për çrrënjosjen e pllakave të mbeturinave, për pastrimin e kateve dhe për të bërë darka me pula të pjekura për miqtë e tij të mbuluar me qime.

Ai gjithashtu kujdeset për shëndetin e maceve, duke i dhënë çdo mace medikamentet e veta dhe duke u siguruar që ato të mos kenë kurrë dhimbje.

Në vitin 2016 strehimi i kushtoi atij 101,000 dollarë, duke përfshirë 80,000 dollarë për ushqim dhe shërbime dhe 21,000 dollarë për mjekësi dhe kujdesin veterinar.

"Çdo ditë unë duhet t'i trajtoj edhe macet e sëmura", thotë Chris.

"Në varësi të sëmundjes, i trajtoj me ilaçe të ndryshme, dhe nëse është diçka që nuk mund ta rregulloj, sigurohem që macja të shkojë tek veterineri".

'Vitin e kaluar kam shpenzuar 22,000 dollarë për faturat vet për macet".

"Për mua, siguria dhe higjiena kanë qenë prioritet. Unë duhet të jem në gjendje të pastroj gjithçka, të laj gjithçka poshtë".