KURIOZITETE

KURIOZITETE

Maji më i nxehti në Gjermani që nga viti 1881

Publikuar më 07 Qershor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Gjermania ka përjetuar muajin maj më të nxehtë që nga vitet e fundit të 1800. Shërbimi klimatik i Gjermanisë kanë pohuar se këto ndryshime mund të kuptohen vetëm falë ngrohjes globale.

Gjermania ka përjetuar muajin maj më të nxehtë që nga viti 1881. Shërbimi klimatik i Gjermanisë kanë pohuar se këto ndryshime mund të kuptohen vetëm falë ngrohjes globale.

Këta dy muaj shënuan temperaturat më të larta, që prej kur ka filluar regjistrimi i motit në vitin 1881.

Me temperaturë mesatare prej 16 gradësh, maji i vitit 2018 ishte 3.9 gradë më i ngrohtë se mesatarja në mes të viteve 1961 dhe 1990.

Ndryshimet klimatike kanë rezultuar në ngritje të temperaturave duke bërë që ato mesatare të rriten çdo muaj e më tepër.