KURIOZITETE

KURIOZITETE

Zvicra, shteti që kujdeset më së shumti për mjedisin

Publikuar më 02 Gusht 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Zvicra është vendi më miqësor në botë ndaj mjedisit, sipas Indeksit të Performancës Ambientale.

Kjo për shkak të ligjeve të saj për ta luftuar ngrohjen globale, mbrojtjes së llojllojshmërisë në natyrë, dhe përkushtimit për pastrimin e ajrit.

Këto nëntë shtete të tjera përbëjnë këtë listë:

Franca,

Danimarka,

Malta,

Suedia,

Britania e Madhe,

Luksemburgu,

Austria,

Finlada,

Irlanda.