KURIOZITETE

KURIOZITETE

Zbulohen artefakte 5,000 vjeçare në Irak

Publikuar më 21 Nëntor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Zbulime të rëndësishme arkeologjike janë bërë në Duhok, në Administratën Rajonale Kurde në veri të Irakut, të cilat mendohet se rrjedhin nga një periudhë rreth 5.000 vite para erës së re.

Hasan Ahmed Kasim, drejtori i Departamentit të Arkeologjisë deklaroi se artikujt janë gjetur gjatë gërmimeve të përbashkëta të ekipit gjerman dhe irakian në Semel të Duhokut.

Sipas tij shumë prej këtyre artifakteve janë me mbishkrime në gjuhët të ndryshme të kohës, si arkade, sumeriane dhe hurtiane.

I ndodhur pranë kufirit turk, në provincën Dohuk të Irakut ka afro 700 vendkërkime arkeologjike.