KURIOZITETE

KURIOZITETE

Një studim tregon se burrat janë problemi përse çiftet bëjnë më pak fëmijë

Publikuar më 27 Dhjetor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Një studim i bërë së fundmi ka nxjerrë të dhënat tronditëse sa i përket rënies së numrit të fëmijëve mesatar që bën një çifti në perëndim.

Sipas studimit të botuar në mediat britanike, rezulton se ka një rënie të cilësisë së spermës së meshkujve gjatë dekadave të fundit duke i bërë ata përgjegjës për uljen e numrit të fëmijëve.

"Studimi ka marrë në konsideratë raportet seksuale të çifteve nga viti 1973 deri në 2011 duke dalë në konkluzionin që dikur, cilësia e spermës së meshkujve ishte më e mirë, kurse tani kushtet, intensiteti i punës, stresi dhe faktorë të tjerë nuk lejojnë për një seks dhe spermë cilësore", citohet në studim ku theksohet se rënia është me 59.3 për qind.