KURIOZITETE

KURIOZITETE

Si të evitohet lodhja në stërvitje gjatë dimrit

Publikuar më 28 Dhjetor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Nëse jeni një njeri që stërviteni e dini mirë se në dimër, lodhja fizike është më e madhe. Kjo për shkak se mungon vitamina D e cila thithet nga dielli.

Sipas ekspertëve ka një lidhje të caktuar midis vitaminës D dhe stërvitjes vlen edhe për meshkujt, edhe për femrat, pa marrë parasysh grupin e moshave, përkatësinë etnike, indeksin e masës trupore, si edhe faktin a janë duhanpirës, a kanë hipertension apo diabet.

Nëse nuk dëshironi që mungesa e rrezeve të diellit dhe e vitaminës D të ndikojnë në aftësinë tuaj për stërvitje, hani ushqim të pasur me vitaminën D siç janë edhe djathi, vezët, mishi i tonit, skumbria, salmoni. (albeu.com)