KURIOZITETE

KURIOZITETE

Një arkeolog bën një zbulim që po i habitë të gjithë

Publikuar më 18 Korrik 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Një linjë gjurmësh e shkelur deri në 950.000 vjet më parë, është cilësuar më e vjetra e gjetur ndonjëherë në Evropë, në një plazh në Norfolk.

Arkeologu, Paul Macro zbuloi gjetjet në një plazh në Happisburgh, pranë Great Yarmouth, në maj të këtij viti.

Kopjet, më të vjetrat në botë jashtë Afrikës, mendohet të jenë bërë nga Homo Antecessor, i njohur edhe si 'Njeriu Pionier'.

Homo Antecessor, që ka gjasa të jetë midis 0.9 dhe 1.7 metra në lartësi, ishin një formë më e avancuar e Homo Erectus.

Shenjat u zbuluan në një vend shumë afër gjurmëve të këmbëve të zbuluara në vitin 2013, të cilat janë gjithashtu nga periudha e njëjtë kohore.

Ky është një vend shumë emocionues dhe i rëndësishëm, ne do të shohim se çfarë do të thotë kjo dhe zbulimet e ardhshme për periudhën më të hershme të banimit të lashtë në Evropën veri-perëndimore.