KURIOZITETE

KURIOZITETE

Hithrat mund të ulin presionin e gjakut

Publikuar më 03 Gusht 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Përafërsisht një në tre të rritur ka presion të lartë të gjakut. Presioni i lartë i gjakut është një shqetësim serioz shëndetësor, sepse shkakton sëmundjet e zemrës dhe sulmet të cilat janë ndër shkaqet kryesore të vdekjes në të gjithë botën.

Hithra u përdor tradicionalisht për të trajtuar presionin e lartë të gjakut. Studimet në kafshë ilustrojnë se hithi mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut në disa mënyra, transmeton rtk.

Ai mund të stimulojë prodhimin e oksidit nitrik, i cili vepron si një vazodilator. Vazodilatorët relaksojnë muskujt e enëve të gjakut, duke i ndihmuar të zgjerohen.

Për më tepër, hithra ka përbërës që mund të veprojnë si bllokues të kanalit të kalciumit, të cilat qetësojnë zemrën tuaj duke zvogëluar forcën e kontraktimeve.