KURIOZITETE

KURIOZITETE

Në Turqi zbulohen mbishkrime të vjetra

Publikuar më 05 Gusht 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Gjatë kërkimeve në një kështjellë të lashtë në lindje të Turqisë, studentët turq kanë zbuluar mbishkrime që datojnë nga një periudhë gati 900 vjet më parë.

Mbishkrimet e lashta, si dhe disa qeramika të vjetra 5.000 vjeçare u zbuluan gjatë gërmimeve të kryera nga një grup arkeologësh, transmeton ATSH.

Gërmimet filluan në korrik në rrethin Ahlat, i njohur gjithashtu si "Kubbetul-Islam", që gjendet në provincën lindore Bitlis.

Sundimtarët turkmenë Shah-Armen ose Ahlatshah, me vendbanim në bregun veriperëndimor të Llqenit Van sunduan në këtë zonë mes shekujve XI dhe XII.