KURIOZITETE

KURIOZITETE

Karotat janë të mira për sytë dhe përmirësojnë shikimin

Publikuar më 31 Gusht 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Përveç që konsumohen si ushqim, karotat janë kultivuar për të shërbyer edhe si mjekim për trajtimin e shumë sëmundjeve.

Më poshtë keni disa dobi që mund të merrni nga karrotat, transmeton Klan Kosova.

Karota ka më pak kalori dhe nuk përmban yndyrë.

Përdorimi i tyre mund t'ju japë doza të larta të vitaminës A të cilat ndihmojnë për një lëkurë më të mirë.

Karotat gjithashtu janë të mira edhe për sytë sepse ato përmirësojnë shikimin.

Përveç këtyre, disa studime kanë treguar se konsumimi i karrotave mund ta zvogëlojë rrezikun e kancerit të mushkërive dhe të gjirit.