Kosovë

Kosovë

Paditet Daut Haradinaj, nga një OJQ serbe: Shkas ishin deklaratat e tij për serbët e Kosovës

Publikuar më 21 Prill 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Daut Haradinaj, deputet i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), tha në fillim të këtij muaji se do të kishte luftë nëse vëllai i tij Ramush Haradinaj, ish-kryeministër i Kosovës, do të ekstradohej nga Franca në Serbi për t'u përballur me akuzat për krime lufte.

"Nëse e duan Kosovën të spastruar etnikisht nga serbët, atëherë le të vazhdojnë me këtë farsë", tha Daut Haradinaj më 7 prill.

OJQ-ja thotë në padinë e saj se deputeti kishte kundërshtuar kodin penal duke nxitur urrejtje kundër serbëve në Kosovë.

"Kjo deklaratë shkaktoi jo vetëm shumë ankth dhe frikë në të gjithë komunitetin serb, por kreu gjithashtu veprën penale të nxitjes së urrejtjes kombëtare, etnike, racore, fetare, intolerancës ose siklet", thuhej në padinë e planifikuar.

Ndryshe, deputeti Daut Haradinaj, pati deklaruar në një intervistë për RTV "Dukagjini", se nëse shefi i AAK-së, Ramush Haradinaj ekstradohet në Serbi, atëherë kundër reagimi i kësaj mund të ndikojë që Kosova të spastrohet etnikisht.