Kosovë

Kosovë

Moment historik për Kosovën, Thaçi flet në Samitin e BE-së

Publikuar më 17 Maj 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, është lideri i parë i periudhës së pas pavarësisë që ka folur në një Samit të BE-së, i cili, pas atij të Selanikut është më i rëndësishmi për perspektiven evropiane të shteteve të Ballkanit Perëndimorë.

Pasi kanë folur nikoqirët e këtij Samiti dhe liderët e BE-së, fjalën e ka marrë presidenti Thaçi, i cili fillimisht ka konfirmuar mbështetjen e Kosovës për deklaratën e BE-së dhe agjendën prioritare të Sofjes.