Kosovë

Kosovë

Presioni ndërkombëtar pritet ta shtyjë përpara konsensusin

Publikuar më 11 Korrik 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Njohësit e proceseve politike në vend presin të shtohet presioni ndërkombëtar mbi subjektet politike për arritjen e një konsensusi kombëtar për fazën përfundimtare të dialogut me Serbinë. Imer Mushkolaj dhe Behxhet Shala kanë bërë me dije për gazetën "Epoka e re" se duhet të ketë një pajtueshmëri mes partive për disa çështje.

Sipas tyre, tryezat e deritanishme të partive politike rreth arritjes së një konsensusi kanë qenë të dështuara për faktin se nuk kanë sjellë asnjë rezultat.

"Presioni ndërkombëtar veçse ka filluar. Presioni ndërkombëtar do të bëhet edhe më i fortë me kalimin e javëve. Është i domosdoshëm të arrihet një pajtim më i madh në këtë proces. Pavarësisht prej deklarimeve që janë për konsum të brendshëm, pres që LDK-ja së shpejti të bëhet pjesë e procesit. Z. Mustafa si kryetar i LDK-së me muaj është i informuar prej dorës se parë se çfarë po ndodh, kështu që besoj se LDK-ja do të bëhet pjesë e procesit. Nuk pres që pjesë e këtij procesi të bëhen të gjitha partitë politike, sepse nuk është e mundur. Por, do të arrihet njëfarë konsensusi që shumica e spektrit politik ta përkrahë dialogun", ka thënë Mushkolaj.