Kosovë

Kosovë

Bëhen 31 vjet nga greva e minatorëve të “Trepçës”

Publikuar më 20 Shkurt 2020

Artikuj të ngjashëm

Para 31 vjetëve minatorët e "Trepçës" kishin filluar grevën e urisë për të mbrojtur Kosovën nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit, duke shënuar kështu fillimin e zhbërjes së Jugosllavisë.

Ishin rreth 1300 minatorë që kishin hyrë në këtë grevë, për të mbrojtur ekzistencën e Kosovës dhe autonominë e saj.

Greva historike e minatorëve të "Trepçës" e vitit 1989 ishte shndërruar në rezistencë gjithë popullore demokratike e paqësore, kundër presioneve të Serbisë për ta ripushtuar Kosovën.