Kosovë

Kosovë

Peci: Mosratifikimi i Demarkacionit zbeh shtetësinë

Publikuar më 07 Dhjetor 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Analisti Lulzim Peci, ka thënë se disa politikane dhe "eksperte" kane harruar qe shpallja dhe njohja e Pavarësisë se Kosovës është bere ne baze te Pakos se Ahtisarit.

Peci përmes një shkrimi në Facebook ka shkruar se po anashkalohet fakti i zonave kadastrale për përcaktimin e kufijve të komunave dhe shtetit, ashtu edhe si e përcakton ky dokument, Pakoja e Ahtisarit.

"Po me duket se disa politikane dhe "eksperte" kane harruar qe shpallja dhe njohja e Pavarësisë se Kosoves eshte bere ne baze te Pakos se Ahtisarit, dhe e anashkalojnë faktin e zonave kadastrale për percaktimin e kufinjeve te komunave dhe shtetit tone, ashtu edhe si e percakton ky dokument. Me kete nuk është duke bere asgje tjeter, perpos minimit te shtetesise tone, qe perpos pasojave te brendshme, do te ballafaqohemi edhe me ato te jashtme. Mos-liberalizimi i vizave mund te jete pasoja me e vogel. Është koha e fundit t'i themi mjaft aventurave me te ardhmen e popullit tone", ka shkruar Peci në Facebook.