Kult-Showbiz

Kult-Showbiz

Hoteli më i vjetër në botë ndodhet në Japoni

Publikuar më 08 Korrik 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Hoteli më i vjetër në botë është ndërtuar para 1311 vitesh, në vitin 705, dhe ndodhet në një fshat të Japonisë.

Prej themelimit të tij ky hotel është mbyllur vetëm për rikonstruksion dhe prej atëherë pas 52 brezash, atë vijon ta mbajë e njëjta familje, transmeton TCh.

Herën e fundit që ai është rinovuar ka qenë viti 1998, ku pjesa e brendshme ka mbetur në stilin japonez, por ata që do të zgjedhin këtë hotel për të kaluar fundjavën apo pushimet do të gjejnë një akomodim modern.

Megjithatë aty nuk ka as televizor dhe as internet, kjo pasi është edhe politika e hotelit e cila synon t'u japë njerëzve qetësinë mendore.