Rajon-Botë

Rajon-Botë

Këshilla si t’i relaksoni sytë

Publikuar më 04 Nëntor 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Të qëndrosh shumë orë ulur para kompjuterit ose televizorit është një gjë shumë e dëmshme për sytë tuaj.

Kokëdhembja, kruarje dhe skuqje e syve, tharje e syve, janë vetëm disa nga simptomat e qëndrimit të zgjatur para ekraneve.

Por ndonëse është e rekomanduar që qëndrimi para kompjuterit të reduktohet dhe të pushohet sa më shpesh që është e mundur, jo të gjithë e kanë këtë luks andaj më poshtë ju sjellim disa këshilla për disa ushtrime të syve në mënyrë që ju të mos përjetoni simptomat e lartpërmendura.

1Vështroni në errësirë

2Lëvizni sytë anash

3

Lëvizni sytë poshtë e lart

4

Lëvizni sytë në mënyrë diagonale

5

Rrotulloni sytë

6

Fokusohuni afër dhe larg

7

Koncentrohuni

8

Masazhoni sytë