Rajon-Botë

Rajon-Botë

12 arsye të gjërave që nuk i keni ditur, por që i përdorim çdo ditë

Publikuar më 03 Shkurt 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Jeta jonë është e mbushur me shumë gjëra të përditshme që i përdorim dhe shpesh herë ngatërrohemi me qëllimin e tyre të caktuar.

Shumë prej tyre luajnë rol të rëndësishëm në rutinën tonë dhe shpesh herë jemi mësuar kaq shumë ti përdorim në një mënyrë të vetme saqë nuk u japim një kuptim të dytë.

Megjithatë, duhet të hapim sytë dhe të pranojmë faktin se shumë prej tyre po aq të dobishme saqë ne mendojmë. Shihni më poshtë përdorimet e gjërave që ndoshta nuk ju ka shkuar në mendje ndonjëherë.
Vrima në kapakun e stilografit

Vrima në kapakun e stilografit nuk ka të bëjë me mbajtjen apo ruajtjen nga tharja. Ajo është aty në mënyrë që nëse fëmijët kafshojnë kapakun, ajri të ngelet akoma i hapur.
Vrima në dritaren e aeroplanit

Vrimat e vogla në dritaret e aeroplanëve janë të pranishme në mënyrë që dritaret mos të mbyllen si pasojë e presionit nga brenda dhe jashtë.
Pjesa e pëlhurës në rroba të reja

Kjo pjesë e rrobave qëndron aty për të verifikuar larjen nëse pëson materiali ndonjë ndryshim apo jo, para se t'i futni rrobat.
Xhepi i vogël i xhinseve

Xhepi i vogël daton që nga dizajnet e hershme të xhinseve. Qëllimi i saj ishte të mbanit orën e vogël të xhepit.

Kopsat e metalta të xhepave

Këto kopsa metalike luanin rolin e përforcimit të pjesëve të caktuara apo xhepave të xhinseve.

Vrimat në atletet Converse

Roli kryesor i këtyre vrimave në atletet e Converse është ventilimi apo ajrosja e duhur. Aryseja e dytë është përforcimi përmes lidhësëve që të ofrojnë shtrëngim më të mirë.
Vrima e matësit (metrit)

Skajet e mprehta janë të paraparë në mënyë që të shtoni një shenjë matëse nëse duart tuaja janë të zënë me metrin.
Vrima në enët e kuzhinës

Përveç varjes së tenxheres, kjo vrimë përdoret edhe për mbajtjen e lugës aty derisa gatuani ushqimin.
Vrima në lugën e pastave

Kjo vrimë përdoret për të tendosur pastat duke mos lejuar që uji të rrjedhë, por gjithashtu mund të matë madhësinë e duhur gjatë një servimi të shpagetave.
Pjesa e kaltër e gomës për fshirje

Ana e kaltër e gomës për fshirje heq ngjyrën e stilografit, por vetëm nëse letra është shumë e trashë dhe e qëndrueshme. Pjesa e kaltër e gomës është më e ashpër se ajo e kuqe, që nënkupton se mund të dëmtojë letrën e zakonshme.
Pjesa e fundme e vrazhdë e shishes së verës

Kjo pjesë ndihmon që kamerieri ta mbajë më lehtë shishen derisa hedhë verën. Por e vërteta është se ndihmon në rregullimin e presionit nga shishja gjatë procesit të mbylljes.