Rajon-Botë

Rajon-Botë

Richard H. Thaler, fitues i Nobelit për Ekonominë

Publikuar më 09 Tetor 2017

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Çmimi Nobel për ekonominë iu dha sot amerikanit Richard H. Thaler, i Universitetit të Çikagos, për punimet e kryera në lidhje me mekanizmat psikologjikë dhe socialë me ndikim në vendimet e konsumatorëve dhe investitorëve.

Richard H. Thaler dëshmoi sesi disa karakteristika të caktuara njerëzore, si kufijtë e nacionalitetit dhe preferencat sociale ndikojnë në mënyrë sistematike në vendimet individuale dhe orientimet e tregut", saktësoi sekretari i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore të Shkencave të Suedisë që akordoi këtë çmim.