Rajon-Botë

Rajon-Botë

Trump shpall gjendje të jashtëzakonshme në Kaliforni pas zjarrit të madh

Publikuar më 06 Gusht 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Shtatë persona kanë mbetur të vdekur pas zjarrit që ka kapluar Kaliforninë, duke detyruar mijëra persona të ikin nga shtëpitë e tyre.

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka udhëtruar të krijohet fondi për të ndihmuar zonat e prekura nga zjarri.

Shtëpia e Bardhë raportoi se Trump ka urdhëruar ndihmë nga autoritetet për t'ju dalë në ndihmë atyre që janë prekur nga zjarri i madh.

Kalifornia është përfshirë nga zjarr i madh gjatë këtij viti. Gjithsej 14 shtete kanë raportuar përfshirje nga zjarri, duke përfshirë Floridën dhe Teksasin.