Rajon-Botë

Rajon-Botë

OKB-ja raporton për më shumë se 80,000 emigrantë ilegalë në Evropë sivjet

Publikuar më 26 Tetor 2019

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Më shumë se 80,000 emigrantë dhe refugjatë të parregullt arritën në Evropë përmes detit në 10 muajt e parë të vitit 2019, ka njoftuar agjencia e Migracionit e OKB-së.

Sipas një raporti, 1.080 emigrantë dhe refugjatë të tjerë të parregullt humbën jetën derisa po udhëtonin përmes Detit Mesdhe. Këtë vit, 45.105 emigrantë dhe refugjatë ilegalë arritën në Greqi, që ishte më shumë se gjysma e mbërritjeve të përgjithshme.

Ndërsa Spanja pranoi mbi 20,000 emigrantë dhe refugjatë.