Sport

Sport

Gjermania dhe ushtria gjermane mbeten aktive në Kosovë

Publikuar më 04 Tetor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Sekretarja Parlamentare e Shtetit në Ministrinë Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, Maria Flachsbarth, dhe Sekretari Parlamentar i Shtetit në Ministrinë Federale të Mbrojtjes, Thomas Silberhorn sot do të vazhdojnë vizitën në Kosovë.

Të dy së bashku do t'i thonë lamtumirë kontingjentit gjerman të KFOR-it në Prizren dhe në mënyrë simbolike do të hapin Parkun Invativ dhe Trajnues „ITP Prizren" për të cilin shfrytëzohet kampi fushor në Prizren, raporton RTKlive.

"Gjermania dhe ushtria gjermane (Bundeswehr-i) do të mbeten edhe më tej aktive në Kosovë. Pas një pranie 20-vjeçare në Prizren, Bundeswehr-i e transferon angazhimin e tij në Camp Film City në Prishtinë dhe mbetet edhe më tutje i aktiv në kuadër të KFOR-it. Në hapësirën e kampit fushor në Prizren do të ngritet Parku gjermano-kosovar Inovativ dhe Trajnues (ITP), i cili do të mbështetet me mjete të Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë Federale gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, thuhet në njoftimin e Ambasadës gjermane në Prishtinë.

Gjatë vizitës së tyre, sekretarët parlamentarë do të takojnë Kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj dhe Ministrin e Financave, Bedri Hamza.

Në vazhdim të bisedave ata do të marrin pjesë në pritjen e Ambasadës Gjermane për Ditën e Bashkimit të Gjermanisë, e cila këtë vit shënohet në frymën e 10-vjetorit jubilar të marrëdhënieve diplomatike në mes Gjermanisë dhe Kosovës.

Sot pasdite mbahet një apel i fundit i Bundeswehr-it tek Shadërvani në Prizren. Më pas, në mënyrë simbolike do të hapet Parku gjermano-kosovar Inovativ dhe Trajnues „ITP Prizren".