Sport

Sport

UEFA reagon për rastin e Ramosit me anti-doping: Trajtimi i lojtarit ishte në rregull

Publikuar më 24 Nëntor 2018

Artikuj të ngjashëm

Shiko arkivën e lajmeve

Një letër nga drejtori i WADA-s (Agjencia Botërore Anti-Doping) vërteton se nuk kishte parregullsi në kontrollet anti-doping të Sergio Ramosit, në procedurat e UEFA-s, në procesin e marrjes së mostrave dhe transferimin e tyre të mëvonshëm.

Në letrën e lartpërmendur tregohet se të gjitha kontrollet i plotësuan standardet e kërkuara.

Rasti i Ramos kishte konfuzion lidhur me trajtimin e ofruar.

Te Real Madrid mjekët informuan UEFA me kohët për trajtimet e Ramos dhe rastin me deksametason, i cili është në përputhje me të gjitha rregullat.

"UEFA kundërshton me forcë akuzat e pabaza se ka fshehur rezultatet pozitive të dopingut dhe të gjitha rastet e kontrollit të dopingut të UEFA-s kryhen në përputhje me Kodin e Agjencisë Botërore Anti-Doping".

"Të gjitha rastet e kërkuara nga Kodi i WADA-s kanë treguar se UEFA ka ofruar të gjitha informacionet e hollësishme, raportet e ekspertëve dhe dëshmitë gjatë trajtimit të rasteve të tilla".

Të dy AMA dhe FIFA kanë të drejtë të apelojnë çdo vendim të marrë nga UEFA mbi çështjet e kontrollit të dopingut në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport (CAS).

Megjithatë, as AMA, as FIFA nuk paraqitën ndonjë ankesë të tillë në CAS dhe AMA .

Kjo pasi është konfirmuar zyrtarisht se gjithçka ishte trajtuar në mënyrë adekuate nga UEFA dhe në përputhje me Kodin.